Fyra saker som du bör känna till innan din första kampsportsklass

Den typiska träningsrutinen, som att springa på ett löpband följt av att lyfta tunga föremål, kan bli ganska monotont. Om du letar efter ett nytt och mer dynamiskt sätt att träna på så kan kampsport vara något att testa på. Kampsport är ett bra sätt att komma i form på, men också för att lära sig hur man kan skydda sig själv och bygga upp ett starkare självförtroende. Innan man tar sig an sin första lektion så finns det några saker som man bör känna till.

1. Du kommer att arbeta riktigt hårt – vilket innebär att mycket kalorier bränns

När du först börjar med kampsport, jobbar kroppen på ett sätt som den inte tidigare har behövt, vilket ger en generell ökning gällande din styrka, kardio och fingerfärdighet. Genom alla detaljer och tekniker som du lär dig under en lektion så distraheras ditt sinne från hur tungt du faktiskt arbetar med din kropp.

2. Kampsport är för alla, stora som små.

Trots vad många tycks tro, så ​​är inte alla som personer som sysslar med kampsport blodtörstiga personer. I själva verket finns det vanligtvis en stor mångfald av olika studenter. Oavsett om du är 2 meter lång eller kortare än den allmänna individen så kan kampsport vara något för dig så det är en träningsform som passar alla.

3. Du måste göra din hemläxa innan du sätter igång.

Det finns massor av olika kampsportsskolor med olika sorters klasser att välja bland, exempelvis Jiu-Jitsu, Muay Thai, Capoeira och MMA för att nämna några. Vad är en av de viktigaste sakerna att göra för att förbereda sig innan man sätter igång med en viss klass? “Hemläxa!” Detta innebär att läsa på kring de olika kampsporterna, förstå vad olika skolor erbjuder och vad som förväntas av en som medlem. Att vara förberedd och påläst kring vad man ger sig in i är A och O för att lyckas.

4. Du kommer att få en bula eller ett blåmärken då och då

Även om lektionerna är mycket säkra så sker ibland olyckor. Det innebär inte att du kommer lämna lektionen och se helt blå och gul ut, men det är en sport där man hela tiden har kontakt med en annan person och ibland så kommer man att slå eller bli slagen. Poängen med kampsport är dock att undvika sådant som ger dig blåmärken och bulor. Ju mer och bättre du tränar, desto mindre risk att åka på en smäll.